لیست اختراعات حسين رضا دارابي
در اين اختراع، آبِ تحت فشاري كه حرارت توليد شده توسط راكتور اتمي PWR را حمل مي¬نمايد به واسطه گذشتن از يك بويلر به بخار آب تحت فشار در سطح حرارتي 600-500 درجه سانتيگراد تبديل ميشود و لذا توانايي تامين حرارت مورد نياز سيكل ترموشيمياي كلر- مس را پيدا مي¬نمايد، بخار آب پس از گذشتن از يك مبدل حرارتي و تامين حرارت سيكل ترموشيميايي كلر –مس به منظور تامين بخار آب مورد نياز سيكل رانكين(سيكل عامل نيروگاه بخار) از يك مبدل ديگر عبور مي¬نمايد و نهايتاً با از دست دادن حرارت خود به آبِ تحت فشار تبديل شده و به راكتور اتمي باز مي¬گردد. در حقيقت اين اختراع توانسته است از راكتورهاي اتمي PWR كه ذاتاً توانايي تامين حرارت در سطوح حرارتي بالا را ندارند بهره¬گيري نموده و سيكل تركيبي جديدي را به منظور توليد همزمان هيدروژن و الكتريسيته معرفي نمايد. سيكل موضوع اين اختراع به پيوست ارائه شده است.
در اين اختراع يك روش تك ظرفي نوين و مقرون به صرفه براي توليد صنعتي داروي آلوگليپتين از سه ماده 3-متيل-6-كلرو اوراسيل، 2-سيانو بنزيل برمايد و NBOC-آمينو پي پيريدين ارائه شده است. تك حلالي-تك بازي بودن، مدت زمان كوتاه، بهره بالا، خالص سازي آسان و بازيابي حلال از نقاط قوت اين اختراع است.
اين اختراع روش توليد نفازولين هيدروكلرايد را در بر مي گيرد. در اين اختراع روشي نوين وكارآمد با مواد اوليه ارزان قيمت و در دسترس شامل 1-نفتيل استونيتريل و اتيلن دي آمين به كار گرفته شده كه با روش گزارش هاي قبلي متفاوت است. روش توليد اين اختراع به دلايل سادگي عمليات، بدون نياز به راكتور و تجهيزات ويژه، مدت زمان بسيار كوتاه واكنش، كيفيت بالاي محصول توليدي و قيمت تمام شده پايين، پتانسيل يك روش قابل اجراء در صنعت ايران را دارد.
اكسيم اريترومايسين (F)، به عنوان ماده اوليه در سنتز كلاريترومايسين در طي دو مرحله در موقعيت گروه عاملي اكسيم و ديگري بر روي هيدروكسيل قند دزوزآمين به ترتيب توسط ۲-كلروبنزيل كلرايد و استيك انيدريد محافظت مي گردد. در اينجا محصول حد واسط(D) آماده پذيرش گروه متيل در موقعيت ۶ حلقه ماكروليدي بر روي هيدروكسيل خواهد بود. در ضمن واكنش متيل پديد با اين هيدروكسيل به شكل انتخاب پذير، كلاريترومايسين پوشش داده شده (C) حاصل مي گردد. گروه محافظ استيل در حلال متانل جدا مي گردد و نهايتا گروه محافظ اكسيم تحت شرايط هيدروژن كافت كنده مي شود و محصول (A) تهيه مي گردد. در نهايت، محصول (A) تحت شرايط مشخص به كلاريترومايسين تبديل ميگردد.
به منظور ساخت صنعتي ان - د ميتل آزيترومايسين كه به عنوان يكي از ناخالص هاي ماده داروئي آزيترومايسين و از طرفي به عنوان ماده شيميايي استاندارد مرجع كه در آزمايشات كمي و كيفي ماده داروئي آزيترومايسين به كار مي رود نياز است آزيترومايسين را در حلال متانل در مجاورت يد و باز آميني موردواكنش قرار داد ان - دي متيل آزيترومايسين بر اثر افزايش قلياء و آب از محيط واكنش ترسيب مي گردد. ماده حاصله در حلال هاي گروه كنوني در دماي خاص تخليص مي شود.
موارد یافت شده: 5